O nama

Vrednosti masonerije ili slobodnog zidarstva se svode na 3 stavke i to: bratsku i sestrinsku ljubav, humanost i pomaganje onima kojima je pomoć potrebna, sticanje i deljenje znanja zarad svog i rasta braće i sestara.

Šta je potrebno da bi postao brat ili sestra slobodni zidar?

Da si dobra osoba na dobrom glasu 2 garanta koji su već braća ili sestre masoni i garantuju za tebe

Da deliš vrednosti i ciljeve našeg tajnog sveta

Da si verujuća osoba

Da želiš da radiš na sebi i postaneš bolja osoba nego juče

Da poštuješ zakon svoje zemlje

Kroz istoriju, masonerija je ljudima širom sveta pružala način da žive svoje živote punim potencijalom u društvu sa drugim ljudima koji imaju isto ili slično mišljenje. Ovaj fokus na društveni, moralni i intelektualni razvoj i dobrobit pojedinca je jedinstven među modernim organizacijama.

Vekovima je masonska loža bila polazna platforma za masonsko obrazovanje, učenje vrednosti i dobijanje alata potrebnih za samopoboljšanje, prosvetljenje i život sa većom svrhom. Kroz rituale, diskusije i rad u zajednici, masoni rade na tome da postanu bolje verzije sebe, i što je najvažnije, pomažu braći i sestrama masonima da učine isto.

Koliko košta ulazak u slobodno zidarstvo?

NEMA PRETPLATE NITI BILO KAKVIH TAKSI.

Ukoliko vam neko pristupi i predloži da postanete slobodni zidar uz plaćanje neke cene, najverovatnije ste naleteli na prevaru i predlažemo vam da ih prijavite organima za bezbednost i na taj način učinili naš svet bezbednijim ili vas pozivamo da anonimno prijavite te slučajeve nama a mi ćemo preuzeti odgovarajuće radnje u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Obaveze slobodnog zidara

Niko vas ne može naterati na bilo koju obavezu

Ukoliko želite da uradite nešto uradićete to svojom voljom ali nikako nametanjem tuđe volje.

Briga jednih za druge i briga o našoj zajednici

Pomozite onima kojima je pomoć potrebna

Korisitite znanje da bolje razumete svet oko sebe , svoju porodicu i zajednice

Kao masoni, mi priznajemo da stečeno znanje treba da bude podeljeno; da je ulaganje vremena, znanja i iskustva kroz mentorstvo i podučavanje jedan od boljih načina da živimo naše masonske principe.

U našem modernom, brzom pokretu i često izolovanom društvu, važnije je nego ikada da masoni nastoje da traže i dele ove osnovne istine i da ih sprovedu u delo kroz život koji informiše, utiče i inspiriše druge.

Da li je slobodno zidarstvo religija?

Ne slobodno zidarstvo ili masonerija ni na bilo koji način se ne meša u individualnu veru, porodicu ili zanimanje. Slobodno zidarstvo nikada neće postati religija ili institucija koja se predstavlja kao takva. Mi težimo da postignemo pozitivno okruženje za našu braću i sestre u kome će svaki član biti bolji za sebe, svoju porodicu, zajednicu.


Ko je na mreži

Ko je na mreži: 194  posetilaca i nema prijavljenih članova

Popularne oznake