E-Masonic

Šta je E-Masonic?

E-Masonic digitalna platforma je namenjena svoj braći i sestrama koji su članovi masonskih loža u klubu loža Milutin Milanković....

Brze činjenice

Religija Povezanost sa masonerijom

Slobodno zidarstvo nije religija niti se meša u individualne vrednosti i verovanja svojih članova. Slobodni zidari veruju u Neimara svih svetova a na samom članu je da imenuje svog Boga u koga veruje.

Tajno društvo Ili društvo sa tajnama

Slobodno zidarstvo nije tajno društvo već društvo sa tajnama. I njeni članovi su u obavezi da čuvaju tajne svoje braće i sestara ali seza sebe mogu izjasniti da su slobodni zidari.

Rasprostranjenost Slobodno zidarstvo u svetu

Po procenama i istraživanju u svetu u ovom trenutku ima preko 6 miliona članova.

Šta je to masonerija?

Masonerija u par reči

Masonerija je jedna od najstarijih bratskih organizacija na svetu. Objedinjuje ljude dobrog karaktera koji, iako različitog verskog, etničkog ili socijalnog porekla, dele veru u Neimara svih svetova i bratstvo čovečanstva.

Unapređenje karaktera

Slobodno zidarstvo nudi sistem ili plan za dobrog čoveka da dalje unapredi svoj karakter i postupke kroz svoj sistem stepena, simbola i mogućnosti za druženje i sticanje novih znanja.

Šta se očekuje od Vas?

Ništa što vi ne želite da uradite i niko vas ne može naterati na bilo šta. Jedino vam kao bratu ili sestri možemo poželeti je da budete bolja osoba nego juče.

Foto vesti

Regalija braće i sestara velike lože Milutin Milanković

Regalija braće i sestara velike lože Milutin Milanković

Jedan od hramova naših velikih loža

Jedan od hramova naših velikih loža

Slobodni zidar je verujući čovek koji poštuje sve religije i vere.

Slobodni zidar je verujući čovek koji poštuje sve religije i vere.

Ne može se reći koliko milja ćete morati da pretrčite dok jurite san. Upornost i istrajnost su ključ. Možda još nisam tamo, ali sam bliže nego juče.

Brandon Garic Notch Slobodni zidar